duminică, 26 februarie 2012

Inimă de fată

Capitolul IV- FENOMENE STRANII -

        Zilele treceau, iar săptămâna era pe sfârşite. Nu mai avea nicio veste de la Andrew, nu mai vorbise cu el, iar Evelin nu îi povestea nimic în afară de banalităţi. De la ea aflase că Andrew nu mai vorbea cu Georgy, dar nici măcar asta nu o prea încânta. Nu mai vorbea cu nimeni de când Cassie nu mai mergea la şcoală. I se părea ciudat că îi era dor chiar şi de Luise, care într-o zi venise cu Evelin pe la ea. Se bucurară împreună uitându-se la „Left behind”, filmul lui Luise preferat. Sâmbătă dimineaţa, tocmai când ieşi de la duş, primi un mesaj pe telefon. Era de la un număr pe care nu îl cunoştea. Mesajul suna cam aşa: „Bună Cassie. Nu vreau să îţi spun cine sunt, dar CINEVA vrea să vorbească cu tine. Azi la ora 18 să fi în faţă la Mall. Semnat, a ta Găină (nume de cod) Păroasă.” Haaaahahaha!!! Ce????? Cine are chef de glume!? Găină păroasă, serios!? Ce penal! Deci chiar nu avea alte idei?...hmm.. Totuşi, o să merg să văd cine e. Trebuie doar să o conving pe Evelin să vină cu mine. Sau pe Luise...sau Andrew... Văd eu, oricum nu merg singură. O fi turbată Găina, cine ştie!? Făcând haz de gluma din mesaj, se întinse la televizor. Rula un film plictisitor, aşa că se hotarî să o sune pe Evelin. Din păcate, aceasta era plecată la bunici. Suuuuper! După două minute, îi sună telefonul. Era Yana, cea mai bună prietenă din Georgia.
-         Cass!!! Ce faciiiiii?
-         Yanaaa!! Doamne ce mă bucur că te aud! Bine, uite...ce să fac? Mă uitam cică la tv. Tuuuuuuu?
-         Ghici!? Sunt la 5 minute de tine. O să stau la tine. Am vorbit aseară cu tatăl tău. Stau până duminică seara.
-         Suuuuper! Azi avem ce face! Am planuri! Numai bine că ai venit!
          Mai râseră ele la telefon până ce Yana ajunse la Cassie. Împreună, se distrară de minune. La ora 17 Cassie îşi aminti de „Găina Păroasă”. O puse şi pe Yana în temă cu tot ce se petrecea pe acolo, iar aceasta se dovedi foarte interesată să facă parte din acest plan al Cassiei. De mult nu mai avuseseră parte de o aventură împreună. Zis şi făcut! La ora 18 erau în faţă la mall. Nici nu le trecea prin cap de cine vor da acolo.
-         Cassie! Nici aici nu scap de tine?
          Era Georgy. Nu îi venea să creadă că nu se gândise la ea. Ce căuta acolo? Poate era doar o simplă coincidenţă, cine ştie!?
-         Georgy. Bună. Nu ştiu exact unde baţi. Ştiu că poate suna ciudat, dar...ce cauţi aici?o întrebă putţin mai reţinută Cassie.
-         Te pot întreba acelaşi lucru. Dar sigur nu vroiam să dau de tine. Cum de altfel nici eu nu prea cred că vroiai să dai de mine.
-         Mda, asta cam aşa e. Chiar dacă nu te prea simpatizez din cauza a tot ceea ce mi-ai făcut, nu am nimic personal cu tine, Georgy. Mi-ar plăcea să înţelegi asta. Ce e între tine şi Andrew, chiar nu mă priveşte. E treaba voastră.
-         Nu vreau să vorbesc despre asta, mai ales cu tine. În caz că nu ai aflat, nu mai sunt cu Andrew. Aşa că, calea e liberă. Poţi să dai fuguţa la el, sunt sigură că te va primi cu braţele deschise!i-o trânti crud Georgy.
          Yana asista uimită la această scenă. Nu era prea familiarizată cu astfel de porniri, chiar dacă să zicem Cassie o pusese cât de cât în temă. Nu îi plăcea cum era tratată cea mai bună prietenă a ei, aşa că se simţi obligată să intervină:
-         Eu sunt Yana. Cea mai bună prietenă a lui Cassie. Nu te cunosc, şi crede-mă nu am nici cea mai mică curiozitate să te cunosc. Îmi dau seama de la prima vedere că eşti o persoană de cea mai joasă speţă. Fă paşi dragă. Ai picioare frumoase, hai să vedem cum se mişcă! Fă paaaaaşi! M-ai auzit!îi zbieră Yana.
          Georgy se încruntă la ea, dar nu ripostă. Ba din contră, a făcut exact aşa cum i se spusese. Un succes se înregistra în contul imaginar al lui Cassie. Oare asta era surpriza, asta era persoana care vroia să o vadă? Nu prea îi venea să creadă. Ceva era la mijloc, ceva necurat! De asta era sigură! Îi mulţumi Yanei pentru intervenţie, dar tot se mai gândea la acel mesaj. Oare cine vroia să o vadă? Se plimbară prin mall, când Luise îşi făcu apariţia. Îi făcu cunoştinţă cu Yana, şi se plimbarp împreună. Yana trebuia să meargă la baie, aşa că Luise profită de ocazie şi îi spuse lui Cassie:
-         Cass! Nu ai nimic să-mi spui?
-         Ummm...nu...nu cred. De ce?
-         Păi...nu ai primit niciun mesaj?rânji acesta la Cassie.
-         Poftiiiiim!? Tu ai fost!?se răsti ea la Luise.
-         Heeei! Vorbeşte mai încet, se uită lumea la noi, râse el. Da, eu ţi l-am trimis. Nu eşti curioasă cine vrea să te vadă?
-         Uau! Găină păroasă... aaaa! Ca în Left Behind, de ce nu m-am gândit!? Păi ba da, sunt curioasă. Cine e?
-         Andrew. Dar cred că ştiai asta. Uite, vine Yana. Ar trebui să ajungă şi el imediat. Va vrea să vorbească ceva personal cu tine, aşa că las-o pe Yana în grija mea.
-         Promiţi să n-o răpeşti, găină păroasă?glumi ea.
-         Promit!
          Yana se arătă vădit impresionată de atitudinea pe care o avu Andrew când se prezentă, aşa că nu avu nicio reţinere când Luise îi propuse să mearga sus la o îngheţată. Astfel, Andrew putu vorbi liniştit cu Cassie.
-         Serios? Găină păroasă? Voi la altceva nu v-aţi putut gândi?râse Cassie, încă nevenindu-i să creadă.
-         Asta a fost în totalitate ideea lui Luise-râse Andrew. Chiar nu am contribuit la ea. I-am spus doar că să facă în aşa fel încât să nu îşi dea seama cine vrea să te vadă.
-         Ok... păi. Vroiai să mă vezi, deci! De ce?
-         A, dacă nu îţi face plăcere să mă vezi, plec.-glumi el.
-         Nu!!! Nu vreau să pleci. Dar...ce vrei să vorbim?
-         Păi.. Vreau să mă lămureşti cu ceva. Ar trebui să înţeleg cumva că nu merită să mă mai strofoc...pentru că nu va fi nimic între noi?
          Uimită şi neştiind ce să răspundă, aşteptă un miracol, ceva ce să o scape. Dar oricum nu putea fugi la nesfârşit de această problemă, aşa că se hotărî să îi răspundă.
-         Uite Andrew...te plac, chiar te plac. Dar doar ca prieten. Nu vreau să grăbesc lucrurile. Ştii de toate certurile mele cu Georgy, nu vreau altele. De abia m-am mutat, am impresia că te ţii după mine iar acum mi se confirmă acest lucru. Ai da orice să te bag în seamă, dar iartă-mă, am nevoie de timp să mă acomodez. Nu îmi cere mai mult, pentru că pentru moment nu sunt în stare de mai mult, încheie scurt Cassie.
-         Cassie, nu vreau să forţez lucrurile. Îţi cer doar o şansă, să îţi arăt că sunt un prieten bun, pe care te poţi baza. Te rog! Mai mult nu îţi cer, las lucrurile să decurgă de la sine, promit!
-         ......ok bine! Haide! M-ai convins..., râse ea.
          Sfârşiră toţi prin a se uita la un film horror la cinemaul din mall, apoi gaşca se sparse, fiecare mergând acasă. În drum spre casă, Cassie se bucura de compania Yanei, când auzi telefonul. Un mesaj. Era de la Andrew: „Scuze, dar nu m-am putut abtine. HUG.” Ciudat. Ce o vrea? Deci chiar nu îl înţeleg. Credeam că am fost destul de clară...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu